Vijesti iz medicine

Miralem Pjanić – ambasador Roditeljske kuće u Tuzli

Vrijedan objekat koji znači mnogo

Ambasador projekta “Roditeljska kuće Tuzla” je naš vrhunski i uspješan sportista te nogometni reprezentativac Miralem Pjanić. On će biti istaknuta ličnost kada se radi o budućem kompleksu Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli čija gradnja treba da započne i biće namijenjena za smještaj djece oboljele od raka i njihovih roditelja.

Vrijednost objekta veličine 400 kvadratnih metara iznosit će oko 700.000 KM, a u funkciji bi trebao da bude 2020. godine. Roditeljska kuća pružit će kontinuirani smještaj za djecu oboljelu od raka i njihove porodice, a inicijator ovog projekta je Udruženje Srce za djecu koja boluju od raka u Federaciji Bosne i Hercegovine.

“Veoma je bitno da se svi uključimo u projekat izgradnje Roditeljske kuće u Tuzli, jer znamo šta nam svima znače djeca. I djeca oboljela od raka zaslužuju djetinjstvo. Ja sam samo mali dio ove priče, a vjerujem da ako se svi zajedno uključimo i pomognemo Roditeljska kuća u Tuzli može da se izgradi i tako skupa možemo napraviti velike stvari”

Miralem Pjanić

Ambasador će se zalagati za dobrobit djece oboljele od raka, aktivno će učestvovati u kampanji izgradnje Roditeljske kuće u Tuzli te će se zalagati za to da se glas djece oboljele od raka čuje dalje. Boriće se da kao zajednica učinimo više za djecu oboljelu od raka, da im omogućimo da imaju svoj drugi dom u Tuzli gdje će pronaći predah od teške borbe, razumijevanje, osmijeh i snagu koja im je potrebna za borbu njihovih života.

“Pred nama je još jedan velik i human projekat, jednako divan kao što je Roditeljska kuća u Sarajevu. Roditeljska kuća je od nemjerljivog značaja kako za djecu i roditelje, tako i za cijelu društvenu zajednicu. Stoga pozivam cijelo bh.društvo da pruži podršku izgradnji Roditeljske kuće u Tuzli, jer kada su djeca oboljela od raka u pitanju zaista se pokazalo da zajedno možemo sve, da smo zajedno jači”

direktor Udruženja Srce za djecu koja boluju od raka u Federaciji Bosne i Hercegovine, Fikret Kubat

Buduća Roditeljska kuća u Tuzli sadržavat će pet apartmana za smještaj, dnevni boravak, kuhinju i igraonu za djecu, a izgradnja druge Roditeljske kuće na području FBiH koštat će približno 720.000 KM.

Bedrana Kaletović

Bedrana Kaletović je diplomirani žurnalista koja je svoju karijeru posvetila provjerenom i na činjenicama temeljenom izvještavanju o medicinskim temama.