Vijesti iz medicine

Novi zdravstveni portal za pacijente sa šećernom bolesti

U suradnji s partnerima, Hrvatskim društvom za dijabetes i bolesti metabolizma, Hrvatskim endokrinološkim društvom, KB-om Merkur, Sveučilišnom klinikom Vuk Vrhovac i KBC-om Sestre Milosrdnice pokrenut je portal Dijabetes.net s ciljem edukacije oboljelih od šećerne bolesti, ali i podizanju razine svijesnosti cijele populacije o učestalosti i značaju ove bolesti.

Dobro je poznato kako je broj osoba s dijabetesom svakim danom sve više te natoč skupoj terapiji i suvremenoj dijagnostici, ciljevi liječenja najčešće nisu postignuti. Nakon edukacije u dnevnim bolnicama i ordinacijama liječnika, često puta osobe s dijabetesom, članovi njihovih obitelji, nastavnici i svi zainteresirani traže informacije na Internetu pa nailaze na najčešće netočne i neprovjerene stvari.

Upravo na portalu Dijabetes.net kroz edukativne članke i kratka video predavanja želimo posvetiti značajnu pozornost kako dijabetesu tako i svim komplikacijama koje dolaze s njime. Voljeli bismo ujedno i senzibilizirati populaciju u Hrvatskoj i čitavoj regiji na mogućnost prevencije dijabetesa, uzroke, liječenje odnosno motivaciju osoba s dijabetesom. 

Portal je potpuno besplatan za sve željne informacija dijabetološke scene pa možete naći teme poput odlaska u dnevne bolnice, novosti u liječenju, kuharice koju kreiramo u konzultaciji s nutricionistima, važnosti vježbanja u suradnji s kineziolozima, prenosimo iskustva oboljelih sa samom bolešću i sustavom zdravstva te na koncu dotičemo teme od debljine, visokog tlaka i drugih pridruženih zdravstvenih tema. 

OCIJENITE OVAJ ČLANAK:
Sending
User Review
0 (0 votes)

webDr.ba Team

Redakcijski profil Portala webDR.ba. Svi tekstovi su pisani i provjereni za činjeničnu tačnost grupnim naporom članova uredništva.