Bolesti i stanja

Celijakija ukratko

I ranije ste na našem portalu imali priliku vidjeti različite video priloge, bilo u našoj ili produkciji naših partnera. Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na prvi edukativni video u seriji narednih u kojima ćemo se osvrnuti na različita stanja u ljudskoj patologiji, bolesti ili sindrome u kojima ćemo u 10-tak minuta pokušati dati osnovne informacije vezane za određene bolesti, šta ih izaziva, kakve simptome imaju, kako se dijagnosticiraju i kako se liječe.Audio zapis svakog predavanja ćemo objavljivati i u formi našeg podcasta, tako da možete slušati o svemu bilo na našem portalu ili u Vašem omiljenom podcast klijentu. Iskreno se nadamo da ćete naći ovakav vid prezentiranja zdravstvenih informacija korisnim i prijemčivim.

Dakle, u prvom predavanju naš urednik govori o celijakiji, relativno čestom, ali često neprepoznatom stanju. Uživajte uz naše pouzdane informacije za Vaše bolje zdravlje.

OCIJENITE OVAJ ČLANAK:
Sending
User Review
4.43 (7 votes)

Nermin Salkić

Prof.dr.sc. Nermin Salkić je Glavni Urednik i osnivač Portala WebDR. Specijalista je interne medicine i subspecijalista gastroenterohepatologije. Primarno polje interesa su mu bolesti jetre i transplantacija jetre, ultrazvučne metode u gastroenterologiji i hepatologiji, te digestivna endoskopija.