Bolesti i stanja

Anamneza epizoda 1: priča pacijenta – Mirela Geko

Od ove sedmice, Portal webDr.ba će na svom podcast kanalu prenositi audio zapise video Podcasta Anamneza.

Od ove sedmice, Portal webDr.ba će na svom podcast kanalu prenositi audio zapise video Podcasta Anamneza. Domaćin i voditelj ovog video podcasta je Faruk Gutić, student medicine sa Univerziteta u Sarajevu. Video podcasta možete naći na YouTube kanalu BoHeMSA B&H, kanalu asocijacije medicinskih studenata BiH. Video ovog podcasta možete pogledati ispod ovog teksta, a audio zapis svake epizode ćemo redovno objavljivati na našem Podcast kanalu webDr.ba. Predlažemo vam da se pretplatite na naš podcast na Vašem omiljenom klijentu (Apple Podcast ili Google Podcast) za obavijesti o novim epizodama i za slušanje provjerenih informacija za Vaše bolje zdravlje kada ste u pokretu.

Inače, radi se o sjajnoj ideji grupe studenata medicine koji će u ovom projektu prezentirati zdravstvene priče iz ugla pacijenata, medicinskih profesionalaca i ostalih koji mogu svojim iskustvom pridonijeti promociji zdravlja i medicine baziranih na provjerenim, naučnim činjenicama. Ovakve ideje zaslužuju podršku kompletne zdravstvene zajednice. Dakle šta je to Podcast Anamneza iz ugla autora?

Anamneza je jedinstvena bosanskohercegovačka emisija/podcast koja je u procesu traganja za iskustvima pacijenata i biomedicinskih stručnjaka, kao i odgovorima na mnoga pitanja iz oblasti medicine i stomatologije.

Naša vizija jeste otvoreno društvo u kome su građani/ke osoposobljeni za razumijevanje i uključivanje u proces brige i poboljšanja svog zdravstvenog stanja.

Naša misija jeste razvijanje i zagovaranje zdravog i produktivnog načina života pojedinaca, promovisanje i upozoravanje na elemenate prevencije javnog zdravstva, prezentiranje jasno razumljivih, preciznih i istinitih naučnomedicinskih činjenica, jačanje kapaciteta i iskustva mladih budućih ljekara i stomatologa za uspješnu i pristupačnu zdravstvenu njegu svim građanima/kama.

Ključne poruke: “Vratimo nauku naučnicima” i “Iskustveno učenje je novo iskustvo”

U prvoj epizodi Anamneze, gost je Mirela Geko, draga prijeteljica i aktivistkinja iz Sarajeva. Mirela je autorka prve Izborne Gender lektire koja ukazuje na važnost izgradnje ravnopravnijeg društva u cjelini. Diplomirala je Pravo na Univerzitetu u Sarajevu, a njena karijera je obilježena mnogim priznanjima i nagradama. Mirela nije samo još jedna u nizu osoba koja ima uspješnu karijeru. Ona je i velika pobjednica karcinoma. O tome kako je izgledala njena bitka ? Koji izazovi su bili ispred nje ? Koliko operativnih zahvata je imala ? U ovom kratkom obraćanju Mirela ima važnu poruku za vas…. A to je…

Slušajte svoje doktore!

OCIJENITE OVAJ ČLANAK:
Sending
User Review
5 (1 vote)

webDr.ba Team

Redakcijski profil Portala webDR.ba. Svi tekstovi su pisani i provjereni za činjeničnu tačnost grupnim naporom članova uredništva.

Video podcast