Bolesti i stanja

Anamneza epizoda 3: Akademik, prof.dr.sc. Mirsada Hukić

U trećoj epizodi Anamneze razgovaramo sa akademikom prof. dr Mirsadom Hukić. Profesorica je diplomirala na Medicinskom fakultetu u Sarajevu 1974. godine. Već 1984. godine je magistrirala na Medicinskom fakultetu u Tuzli, a na istom fakultetu stekla i titulu doktora medicinskih nauka. Član je Evropske akademije nauka, a od 2012. godine i član Akademije nauka i u umjetnosti BiH. Objavila je preko 300 naučnih i stručnih radova. O vakcinama, COVID-19 infekcijama, imunizaciji, Hantavirusima i mnogim drugim temama u novoj epizodi Anamneze. 

AUDIO EPIZODE PODCASTA

Portal webDr.ba nastavlja da na svojim stranicama i svom podcast kanalu prenosi audio i video zapise Podcasta Anamneza. Domaćin i voditelj ovog video podcasta je Faruk Gutić, student medicine sa Univerziteta u Sarajevu. Originalni video podcasta možete naći na i YouTube kanalu BoHeMSA B&H, kanalu asocijacije medicinskih studenata BiH.

Portal webDr.ba Vam video ovog podcasta možete pogledati ispod ovog teksta, a audio zapis svake epizode možete poslušati i na našem Podcast kanalu webDr.ba. Predlažemo vam da se pretplatite na naš podcast na Vašem omiljenom klijentu (Apple Podcast ili Google Podcast) za obavijesti o novim epizodama i za slušanje provjerenih informacija za Vaše bolje zdravlje kada ste u pokretu.

Udruženje studenata medicine u Bosni i Hercegovini – BoHeMSA je nevladina studentska organizacija čije članstvo čine studenti medicinskih fakulteta u Bosni i Hercegovini. Brojimo preko 500 članova na nacionalnom nivou. Glavne djelatnosti BoHeMSA-e su saradnja između studenata, predstavljanje studenata i udruživanje interesa studenata medicine na nacionalnom i međunarodnom nivou. BoHeMSA je punopravna članica Međunarodne federacije udruženja studenata medicine – IFMSA. U proteklom periodu BoHeMSA je pokrenula podcast Anamneza

Anamneza je jedinstvena bosanskohercegovačka emisija/podcast koja je u procesu traganja za  iskustvima zdravstvenih radnika, pacijenata i biomedicinskih stručnjaka, kao i odgovorima na mnoga pitanja iz oblasti medicine i stomatologije. U sklopu naše emisije nastojimo educirati građanstvo o opštim mjerama zdravstvene i preventivne medicine. Koncept emisije uključuje intervjue sa stručnjacima, pacijentima i zdravstvenim radnicima u prosječnom trajanju od 30-45 minuta.

Dodatno, Anamnezu možete pratiti i na našim platformama kao što su SpotifyGoogle PodcastApple PodcastWebDr.ba i Instagram profilu. Naš rad također možete podržati i individualno preko PayPala klikom OVDJE.

OCIJENITE OVAJ ČLANAK:
Sending
User Review
5 (1 vote)

webDr.ba Team

Redakcijski profil Portala webDR.ba. Svi tekstovi su pisani i provjereni za činjeničnu tačnost grupnim naporom članova uredništva.