Lijekovi i suplementi Sponzorirano

Panaceo Med Therapy-PRO – Prirodna podrška tokom hemoterapije

Nuspojave hemoterapije često su razlog loše kvalitete života i prijevremenog prekida liječenja. Onkolozi preporučuju dodatne terapije za njenu bolju podnošljivost. PANACEO MED THERAPY-PRO je dobra, prirodna, naučno dokazana, suportivna terapija.

Dijagnosticiranje raka predstavlja izuzetan napor za organizam i podrazumijeva mnogobrojne preglede, hemoterapiju, operativne zahvate i česte posjete bolnici. Otkriće maligne bolesti dovodi do naglih i korjenitih promjena u životnim navikama oboljelih. Liječenje raka traje dugo i veoma je iscrpljujuće za oboljele. Iznova se dešava da se preporučena terapija ne podnosi dobro pa čak može doći i do prijevremenog prekida terapije. To uznemiruje i pacijenta i liječnika jer se ne može postići ciljano uzimanje izračunate maksimalne doze lijeka. Stoga onkolozi preporučuju dodatne mjere podrške i terapije kako bi se postigla dobra podnošljivost i manji broj prekida hemoterapije.

Bolja podnošljivost hemoterapije

Hemoterapija ili drugi vidovi onkološke terapije, predstavljaju dobru šansu za pobjedu u borbi protiv raka i stoga su standardne procedure za gotovo sve vrste raka. Cilj ovih terapija je da se unište tumorske ćelije – dok se zdrave tjelesne ćelije štede što je više moguće. Važno je da se terapijska doza koju su izračunali ljekari i ciklusi hemoterapije mogu tolerisati i primjenjivati. Budući da su mnogi od ovih tretmana također povezani sa nuspojavama u probavnim organima, liječnici obično preporučuju određene suportivne terapije – jedna od njih je i PANACEO MED THERAPY-PRO.

PANACEO MED THERAPY-PRO – Pomoć iz prirode

PANACEO MED THERAPY-PRO je PMA zeolit, prirodni mineral vulkanskog porijekla, koji spada u najvažnije prirodne materijale na zemlji. On ima jedinstveno djelovanje: vezuje štetne materije u gastrointestinalnom traktu i uklanja ih putem stolice. Zauzvrat, putem izmjene jona, oslobađa vrijedne minerale kao što su magnezijum, kalcijum, natrijum i kalijum koje sadrži.

U kliničkoj studiji, koja je naučno priznata, PANACEO MED THERAPY-PRO pokazuje svoje važno djelovanje na polju terapije raka: dokazano smanjuje i poboljšava podnošljivost hemoterapije. Studija je rađena na Odjelu za onkologiju Bolnice Antonio Cardarelli Napulju, Italija na 120 odraslih pacijenata i trajala je 3,5 godine. Pacijenti su predominanto bolovali od kolorektalnog karcinoma i tretirani su derivatima oxaliplatina. 88,8% pacijenata bilo je na FOLFOX a 10% na XELOX režimu liječenja. Povoljni rezultati prikazani u ovoj studiji su bili brojni:

Hemoterapija se bolje podnosi

71,7% liječenih pacijenata uspjelo je završiti više od 8 ciklusa hemoterapije nakon uzimanja PANACEO MED THERAPY-PRO i imalo je manje prekida liječenja ili smanjenja doze. Osim toga, ispitanici koji su uzimali PANACEO MED THERAPY-PRO imali su bolju krvnu sliku od onih koji ga nisu uzimali. Vrlo dobro poznata nuspojava hemoterapije, neuropatija, također je smanjena, posebno kod muških ispitanika. Imali su manje trnjenja, peckanja i bolova u udovima.

Crijeva se jačaju i jetra rasterećuje

Oboljeli od raka često imaju problema u gastrointestinalnom traktu. Pošto se zdrave ćelije sluznice dijele jednako brzo kao i ćelije raka, one postaju neželjena meta hemoterapije ili radioterapije. Rezultat su često dijareja, problemi sa želucem, zatvor ili čak nadutost.

Rezultati kliničke studije su pokazali da terapija sa PANACEO MED THERAPY-PRO može na prirodan način smanjiti dijareju, nadutost i bol u trbuhu.Osim toga, crijevna sluznica se bolje regeneriše i ublažavaju se upalni procesi u crijevima, a poboljšava se i mikrobiom. Jetra također ima koristi. Naime, vrijednosti jetrenih enzima mogu se izbalansirati nakon korištenja PANACEO MED THERAPY-PRO. Zbog selektivnog vezivanja amonijaka i toksičnih supstanci u gastrointestinalnom traktu, crijevni zid se dodatno obnavlja i jača.

Očuvanje kvaliteta života

Za oboljele od raka važno je da znaju da postoji mogućnost suzbijanja nuspojava, te da im se mogu suprotstaviti mjerama podrške i odgovarajućom terapijom. To im pomaže da lakše podnesu tretmane. Poboljšanje kvaliteta života ili održavanje kvaliteta života na odgovarajućem nivou veoma je važan cilj tokom liječenja raka i nakon izlječenja.

Članak sponzoriše:

OCIJENITE OVAJ ČLANAK:
Sending
User Review
5 (2 votes)

Sponzori webDr

Tekstove naših sponzora i pokrovitelja objavljujemo pod ovim profilom. Svi tekstovi su provjereni od strane našeg tima za načunu i činjeničnu tačnost prije objave.