Bolesti i stanja Sponzorirano

Važnost ranog tretmana multiple skleroze

U saradnji sa Alternativnom Televizijom Banjaluka, Roche d.o.o. – Roche Ltd.  je producirao seriju zdravstveno popularnih televizijskih emisija sa tematikom koja je o interesa za brojne i nekada i ugrožene grupe pacijenata. Ovaj serijal je doživio odličan prijem od strane opšte populacije, te sada u saradnji sa Portalom webDR.ba, a prateći moderne tehnologije, Roche d.o.o. – Roche Ltd.  se odlučio da ovaj niz jako edukativnih emisija učini dostupnim i za online korisnike. Svake sedmice ćemo na našem portalu publicirati po jednu ovakvu emisiju sa ciljem širenja zdravstveno popularnog znanja i informacija kako za pacijente tako i za opštu populaciju.

U emisiji koju Vam predstavljamo ove sedmice doc.dr.sc. Sanja Grgić govori o multiploj sklerozi, hroničnoj i onesposobljavajućoj bolesti nervnog sistema. Mutlipla skleroza je upalna demijelinizacijska bolest centralnog nervnog sistema i što je bitno, najčešći netraumatski uzrok invalidnosti u mlađih osoba, zahvaljujući činjenici da napada populaciju od 20-40 godina. Ovaj veliki imitator, može oponašati dosta neuroloških stanja i bolesti i u praksi nerijetko dajući vrlo raznolike simptome od strane nervnog sistema.

Zahvaljujući novim načinima liječenja, vrlo je bitno bolest prepoznati u ranom stadiju, prije nego ošteti nervni sistem u mjeri koja ne dozvoljava oporavak. O ovome i više pogledajte u video prilogu ispod. Kliknite na video ispod za početak gledanja. Video zapis možete gledati na cijelom ekranu koristeći uobičajene komande za pregled u video pregledniku.

Članak i video zapis su publicirani u saradnji sa farmaceutskom kućom Hoffmann-La Roche, predstavništvo Sarajevo

OCIJENITE OVAJ ČLANAK:
Sending
User Review
5 (1 vote)

Sponzori webDr

Tekstove naših sponzora i pokrovitelja objavljujemo pod ovim profilom. Svi tekstovi su provjereni od strane našeg tima za načunu i činjeničnu tačnost prije objave.