Lijekovi i suplementi Sponzorirano

Pobijedite dehidrataciju uz Alvogen O.R.S. šumeće tablete

Alvogen O.R.S. šumeće tablete koriste se za jednostavno i efikasno liječenje i sprečavanje dehidracije, stanja uzrokovanog prekomjernim gubitkom vode i soli u tjelu.  

Razlozi nastanka dehidratacije su različiti.  Ako izuzmemo uzročnike dehidratacije vezane za bolesti sistema za varenje koje moramo tretirati precizno i u skladu sa važećim smjernicama za liječenje, jedan od veoma čestih razloga dehidratacije predstavlja i uticaj pojačanog do prekomjernog znojenja. Ovaj fiziološki fenomen je karakterističan za ljetnje izazove i uslove života i rada pri povećanim temperaturama.  Znojenje kao fiziološka pojava može dovesti i do potencijalno opasnih zdravstvenih problema. Prepoznatljivi su uslovi u kojima znaci dehidratacije nastaju usljed pojačanog fizičkog napora (fizičke vježbe ili rad u ekstremnim uslovima, boravak u sredinama sa visokom vlažnošću zraka, visoke spoljne temperature,…). Alvogen O.R.S. bi trebao da bude svakodnevni pratilac svih ljudi koji brinu o svom zdravlju i kvalitetu života na pametan i racionalan način. 

Formula ovog proizvoda je zasnovana na bazi pozitivnih iskustava korištenih u Aziji 2500 godina prije nove ere. Indijski ljekar Sushruta je preporučivao svojim pacijentima da za vrijeme dijareje piju velike količine vode sa malo soli i melase, što se danas smatra najstarijom zabilježenom referencom oralne rehidratacione terapije.

Tokom 2006. godine, SZO (Svjetska zdravstvena organizacija) je uvela novu naprednu formulaciju ORS rastvora (koji sadrži manje soli i šećera, tzv. rastvore manje osmolarnosti) koji je posebno prilagođen uslovima dehidratacije karakterističnim za zemlje razvijenog sveta u kojima su razlozi za nastanak dijarealnih problema vezani dominantno za virusne infekcije. Kod ovih infekcija potreba za nadoknadom elektrolita i tečnosti je manja, pa je samim tim i Alvogen ORS prilagođen uslovima karakterističnim za zemlje Balkana i Evrope. 

Do danas je upotreba ove formulacije spasila milione života oboljelih, posebno djece, širom svijeta. Upamtite, djeca su naručito osjetljiva na dehidrataciju. Ukupan volumen tjelesne vode čini oko 80% tjelesne mase novorođenčeta da bi do pete godine života taj postotak pao na 70%.

Zbog toga su novorođenčad i mala djeca naročito osjetljiva na gubitak tečnosti i elektrolita.

Alvogen O.R.S. šumeće tablete imaju blag i prijatan ukus, sličan limunadi, rastvor se lako priprema (jednostavnim rastvaranjem šumeće tablete), a primenjuje se podjednako efikasno kod djece i odraslih. Pored jasno dokazanog terapijskog dejstva, mogu biti prijatno i korisno osvježenje u vrućim, ljetnjim danima.

Dehidracija  – uzroci nastanka

  • Dijareje (prolivi) izazvane od strane različitih uzročnika (virusi, bakterije, paraziti …).
  • Produženo povraćanje (sa ili bez dijareje).
  • Visoka tjelesna temperatura sa znojenjem i gubitkom tečnosti.
  • Uslovi koji dovode do intenzivnog i prekomjernog znojenja (fizički napor, vježbe, visoka vlažnost zraka, visoka spoljna temperatura).

Znaci dehidracije

Žeđ, klonulost, suha usta, uznemirenost, smanjena normalna aktivnost, hladna do znojna koža, plakanje bez suza, upalost očiju, ulegnute fontanele na glavi dojenčadi, suh i/ili obložen jezik, urin tamne boje, smanjeno mokrenje ili njegov izostanak u prethodnih 8 do 12 sati.

Alvogen O.R.S. u sportu

Alvogen O.R.S. je idealno rješenje uslijed sportskih i fizičkih napora.  Pomaže da se spriječi dehidracija i zadrži anaerobski učinak tijela tokom dužeg perioda. Alvogen O.R.S. pijuckajte uz vodu ili neku drugu tekućinu prije početka napornih aktivnosti ili vježbe. Također, nastavite piti u redovitim razmacima tijekom aktivnosti i nakon što završite s aktivnostima. Alvogen O.R.S. konzumirajte u vrućim ili vlažnim vremenskim uvjetima kako bi zamijenili ono što ste izgubili znojenjem. Upamtite, rano ujutro ili kasnije poslijepodne je najbolje vrijeme za vježbanje ili sport. Izbjegavajte najtoplije dijelove dana za takve aktivnosti.

Alvogen O.R.S. dolazi u pakovanju od 12 efervescentnih tableta.

Jednostavan je  za upotrebu i kupuje se u apotekama bez ljekarskog recepta. Za odrasle rastopite 2 efervescentne tablete u 200 ml vode. Za novorođenčad i djecu do 10 kg razmutiti 1 tabletu u 100 ml vode. Za optimalnu efikasnost, popijte rastvor polako, gutljaj po gutljaj. Pobijedite dehidrataciju uz Alvogen O.R.S..

Članak sponzorira farmaceutska kuća:

OCIJENITE OVAJ ČLANAK:
Sending
User Review
0 (0 votes)

Sponzori webDr

Tekstove naših sponzora i pokrovitelja objavljujemo pod ovim profilom. Svi tekstovi su provjereni od strane našeg tima za načunu i činjeničnu tačnost prije objave.